Fairtrade goud

“Met fairtrade goud zijn onze sieraden niet alleen mooi, maar ook nog eens eerlijk.”

Fairtrade goud is ook te koop bij goudsmidatelier Jeandice. Daar zijn we trots op. Of je nu op zoek bent naar een paar gouden trouwringen, of een ander bijzonder gouden sieraad. Wij kunnen het op verzoek van fairtrade goud maken. Ook gaan wij een groot deel van onze vrije ontwerpen van fairtrade goud produceren.

 

Wat is fairtrade goud?

Goud is waardevol en een gouden sieraad heeft vaak een bijzondere betekenis. Helaas brengt goudwinning grote schade toe aan mens en milieu en zien goudmijnwerkers maar weinig terug van de werkelijke waarde van hun goud.
Fairtrade goud is afkomstig van kleinschalige mijnbouwers uit diverse landen. Het is op een minder milieubelastende manier gewonnen. De mijnbouwers werken onder veilige omstandigheden en krijgen daarvoor een eerlijke prijs. De stichtingen Solidaridad en Max Havelaar dragen zorg voor de controle op verantwoorde goudwinning.

 

Eerlijk is belangrijk

Jeandice zou graag nog meer fairtrade willen aanbieden. Bel of mail ons gerust als er vragen zijn over fairtrade goud. We hopen in de toekomst steeds vaker gebruik te kunnen maken van fairtrade producten. Zo zijn onze sieraden niet alleen mooi, maar ook nog eens eerlijk.
Meer informatie over fairtrade goud is te vinden op de website: opwegnaargoedgoud.nl en solidaridad.

Winkelend publiek over goud & goed goud

goud_webbanner_720x300_goudsmid

FAIRTRADE GOUD IN CIJFERS

Overal ter wereld symboliseert goud in zijn zuiverste vorm het mooiste dat er te bereiken is. 

1000

fairtrade gecertificeerde mijnbouwers

400

verkooppunten goed goud wereldwijd

286

kilo geproduceerd fairtrade goud per jaar

40

Nederlandse geregistreerde fairtrade juweliers en goudsmeden